Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“ – най-големия

...
Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“ – най-големия
Коментари Харесай

Взаимоотношенията между партньорите след появата на дете

Продължаваме да ви представяме любопитни тематики от „ Академия за родители “ – най-големия фамилен конгрес с идеята да даде на всички бъдещи и сегашни родители справедлива информация и действителни познания за здравето, образованието и възпитанието на децата, както и убеденост, че могат да се оправят с едно от най-големите провокации в живота.

Този път ще обърнем внимание на това по какъв начин да съхраним връзката с колегата си, след появяването на новите членове в фамилията - нашите деца.

„ Ако дамата почита мъжа и мъжът почита дамата, децата им също почитат себе си. Който отхвърля колегата си, отхвърля него/нея в децата. “

Берт Хелингер

Очаквате бебе и сте най-щастливите бъдещи мама и баща на света! Виждате света към себе си в нежни бебешки цветове и нямате самообладание новият член на фамилията да пристигна вкъщи. Всички тези страсти не ви ли припомнят за вълнението, което изпитвахте в първите месеци, когато бяхте влюбени?

Психологията преглежда взаимоотношенията от разнообразни страни, само че ги слага в един общ подтекст. Проследявайки етапите в виталния цикъл на фамилията да вземем за пример, тя дава отговор на значими въпроси, с които всяка двойка/семейство се сблъсква рано или късно по пътя си. Знаете ли кой тъкмо е моментът, в който двамата влюбени престават да се гледат в очите? Този миг няма нищо общо с любовта им, просто са основали дете и към този момент има нещо трето, което ще бъде тяхната обща посока.

Универсални предписания няма, обаче от време на време се случват прочувствени рецесии и това е обикновено, тъй като сме хора. Майката се изолира дружно с бебето в незабележим балон, а бащата остава някъде там на открито, изолиран. Или дамата изцяло изгубва себе си в ролята на майка. Как това въздейства на детето? За тези и други деформирани модели ни споделя логиката на психиката. И е добре да сме готови, с цел да съхраним неизмеримото благополучие, което изпитваме в деветте месеца.

Още по тематиката вижте в лекцията на психолога Людмил Стефанов, който съветва деца, родители и партньорски двойки.


 „ Не желая да облека тези облекла! “

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР